POST

Niet perfect maar wel erg leuk!

vakantiefoto duitsland

Inmiddels zijn ook wij weer een paar dagen terug in het land en hebben we de Zeeuwse én de Duitse zon achter ons gelaten. Wat was het heerlijk om even drie weken te ont-stressen, te relaxen en lekker te doen waar je écht happy van wordt. Ik word namelijk écht happy van zon, zee, strand, wijntje, mijn familie en heerlijk eten. Daar kan ik echt intens van genieten en geeft mij een heerlijk gevoel. Vaak gooi ik dan een echte day-after-vakantiefoto op Facebook of Instagram om te laten merken dat ik het écht heel erg leuk hebt gehad. 

#Lovemylive

Mijn schoonzus en ik noemen deze foto’s #lovemylive. Foto’s met lachende gezichten en super knappe stralende mensen. Ik vind het altijd mooi om te zien omdat deze mensen écht geluk hebben gevonden. Maar weet je, niet iedereen is perfect. Het klinkt misschien heel schokkend maar iedereen heeft altijd wel iets. Sommige lachende gezichten op Facebook hebben een onmogelijke (peuter) puber thuis of een man die altijd het dopje van de tandpasta op de wasbak laat liggen. Sommige mamma’s zitten op vakantie huilend in de auto omdat hun dochter zo onaardig doet de hele dag (echt gebeurd?) 

Perfect is saai

Gelukkig hoeven we niet perfect te zijn, sterker nog perfect is eigenlijk super saai. Lekker jezelf zijn en toegeven dat je opvoeden moeilijk vind of dat je het lastig vind om meer te sporten of gezonder te eten dat vind ik stoer.

Op vakantie laat ik mij altijd iets meer gaan, drink ik iets te veel wijn en eet ik iets te veel toastjes met brie. Heel schokkend natuurlijk voor een gewichtsconsulent, maar ja ik ben gelukkig ook maar een mens. Na de zomer heb ik altijd super veel motivatie om dan weer lekker gezond te koken, minder te drinken en meer te sporten. Niet om perfect te zijn of om mooie plaatjes op de kanalen te gooien maar omdat ik me dan écht beter voel.  

Gezond niet perfect

Meer sporten, goed eten en goed voor jezelf zorgen helpt je om je beter te voelen. Ik durf wel toe te geven dat mijn leven niet perfect is en dat het soms hard werken is om een goede mamma, vriendin of vrouw te zijn. Gelukkig kunnen we heel veel van elkaar leren en kunnen we elkaar helpen door gewoon lekker onszelf te blijven. Zelfs in je bikini als je de hele tijd jezelf aan het vergelijken bent met anderen. Of als je voor de zesde keer tegen je kind zegt dat ze niet alle spulletjes bij de action uit te vakken moet pakken. Of als je je geplande gezonde salade inruilt voor een pizza. Wees niet zo hard voor jezelf, je hoeft niet perfect te zijn. Gezond willen worden is namelijk totaal iets anders dan perfect willen zijn. Mijn vakantie was heerlijk en ik heb nieuwe energie om dit jaar nog meer te gaan knallen. Op heel veel momenten was het super leuk en op sommige momenten ook even niet. Dat hoort er allemaal bij en dat maakt dat we leven en leren.

Het was niet perfect maar wel erg leuk!