POST

Wanneer ben je gelukkig?

Een heftig begin

Heb je zin in vandaag? Ben je gelukkig wakker geworden of is het vandaag al heftig genoeg begonnen? Ik kan mij namelijk wel eens ochtenden herinneren dat echt alles fout gaat. Dat je struikelt over je kleding als je wakker wordt. En dat jij je haar wast met de shampoo van je man. De kinderen zitten te zeuren omdat het brood niet in 8 gelijke stukken is gesneden. En bij overmaat van ramp kom je er te laat achter dat het speelgoed dag is. Dus kan je weer terug naar school met een zak vol barbies. In ieder geval. Soms heb ik wel eens van die dagen. Dat alles gewoon niet wil lukken. Dat je in de ochtend al zo veel gezeik hebt meegemaakt dat je liever de hele dag in bed wilt liggen.

Is dat herkenbaar? Misschien niet helemaal als het over barbies gaat, maar misschien kan jij je ook wel zo’n ochtend herinneren. Dan loopt het gewoon niet helemaal zoals gepland. En daar kan je dan superhard van balen. Waarom willen wij eigenlijk altijd dat het goed gaat? Dat alles loopt zoals gepland of waarom zijn wij op zoek naar een perfectie of meer geluk?

Wat is geluk?

Geluk is een gemoedstoestand van innerlijke rust en vrede. Dat is wat ik laatst las in een tijdschrift. Dus als ik het goed begrijp zijn wij constant op zoek naar innerlijke rust en vrede. Maar kan je dat wel helemaal 100% hebben? Kan je op een moment in je leven 100% innerlijke rust en vrede ervaren? Wij mensen zijn namelijk constant met onze gedachten bezig. En voor zover ik weet zijn 80% van die gedachten kritisch. Dat betekent eigenlijk dat ze je niet verder helpen. Als dit allemaal zo lastig en ingewikkeld is, waarom zijn wij hier dan constant naar op zoek?

Soms loopt het anders

Zoals verwacht loopt alles anders. Dit is een uitspraak die je weer even terug kan roepen als alles niet loopt zoals gepland of zoals verwacht. Weet je, als je niet zulke hoge verwachtingen hebt van de dag, of van hoe iets moet lopen, dan kan je het jezelf een stuk makkelijker maken. Stel niet te hoge eisen aan jezelf en hoe je dag er persé uit moet zien. Naar mijn mening zit geluk juist in kleine dingen. Genieten van het moment zelf. Een ijsje eten bij Coava bijvoorbeeld. Of een mooie wandeling maken in de zon.

Zullen we het anders doen?

Zullen we gewoon proberen om wat minder gehaast te zijn? Wat minder bezig te zijn met de dingen die nog moeten? Het tempo even op een lager pitje zetten en eerst eens nadenken wat je vandaag eigenlijk allemaal wilt doen. We moeten namelijk al zo veel en daar word je echt niet happy van. Kijk om je heen welke mogelijkheden er zijn en pak die kans om er wat moois van te maken vandaag! Geniet van de kleine dingen om je heen en je zal zien dat daar echt geluk te vinden is.

Wil je meer blogs lezen ga dan naar Blog!